Beach Bar – Περιοχές Natura: Σημειώσατε 2
29-06-2012 16:03
Beach Bar – Περιοχές Natura: Σημειώσατε 2
Η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ», η «Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης» και η «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία» είχαν θέσει εδώ και καιρό το θέμα της λειτουργίας παραλιακών μπαρ στον υγρότοπο του Αγίου Μάμα, περιοχή θεσμικά χαρακτηρισμένη ως Natura 2000, με το επιχείρημα των σοβαρών επιπτώσεων στη διαβίωση της ορνιθοπανίδας που επισκέπτεται τον υδροβιότοπο.
Μάλιστα εκκρεμούν και άλλες αιτήσεις για τουριστικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
«Όχι σε άδειες χωρίς την έγκριση του ΥΠΕΚΑ»
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας Δαμιανό Ιορδανίδη, μετά την περσινή επιβολή προστίμων, ο δήμος δεν μπορεί να αδειοδοτήσει εγκαταστάσεις χωρίς την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ωστόσο, ο Δήμαρχος έθιξε και το θέμα της ανεργίας του τοπικού πληθυσμού, που μέχρι τώρα κάθε χρόνο είχε κάποια εισοδήματα από την τουριστική δραστηριότητα στην παραλιακή ζώνη.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τον τουρισμό ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, σχολίασε από την πλευρά του, ότι στις προσπάθειες για την τουριστική αξιοποίηση διαφόρων περιοχών εμφανίζονται κατά καιρούς πολλά εμπόδια από διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς και υπηρεσίες, όπως η εφορία νεότερων μνημείων, το δασαρχείο, η κτηματική εταιρεία του δημοσίου, καθώς και από «δήθεν οικολόγους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.