Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς το Κυκλαδίτικο νησί
Στο top 10 της πολυτελούς έκδοσης του National Geographic η Σίφνος
31-07-2012 16:03
Σε μία περίοδο, όπου η Ελλάδα δίνει μάχη να κρατήσει ψηλά το τουριστικό της προφίλ, η διάκριση της Σίφνου, βγάζει ασπροπρόσωπη τη χώρα μας, αφού καταλαμβάνει παγκοσμίως την 9η θέση στη λίστα των 10 δημοφιλέστερων προορισμών.
Σύμφωνα με τους συντάκτες του τόμου Journeys of a lifetime – 500 of the world’s greatest trips, η Σίφνος μοιάζει με «κουκκίδα στον ωκεανό», η οποία πολύ δύσκολα διακρίνεται στον χάρτη. «Αν, όμως, βρεθείτε εκεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά, «θα σας μαγέψει και θα νιώσετε, ότι δεν υπάρχει άλλο τέτοιο μέρος σε ολόκληρη τη Γη».
Διάκριση και από το «Forbes» για την Σίφνο
Η Σίφνος δεν είναι η πρώτη φορά που κερδίζει μία διεθνή διάκριση. Το γραφικό Κυκλαδίτικο νησί πρόσφατα φιγουράριζε στις σελίδες του περιοδικού «Forbes», ως ένα από τα καλύτερα και πιο «chic» μέρη της Ελλάδας, το οποίο πρέπει οι τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο να επισκεφθούν.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η Σίφνος φημίζεται για την εκπληκτική αρχιτεκτονική των λευκών σπιτιών της, καθώς και για τις αναρίθμητες εκκλησίες και τα ξωκλήσια της, στα οποία πολύ συχνά διοργανώνονται πανηγύρια, με παραδοσιακούς μεζέδες, άφθονο κρασί και νησιώτικη μουσική.